Kakpolicy

Vad är en kaka?

Kakor (”cookies”) är små datafiler som din webbläsare placerar på din dator eller enhet när du besöker webbplatser. Kakor är därför unika för din webbläsare. Kakor hjälper din webbläsare att navigera en webbplats. De kan emellertid inte samla in någon information som lagras på din dator eller enhet, eller i dina filer.

Varför använder vi dem?

Vi använder kakor av flera olika skäl, till exempel:

  • För att lära oss mer om det sätt du interagerar med Wiley-innehåll på.
  • För att hjälpa oss att förbättra din upplevelse när du besöker våra webbplatser.
  • För att komma ihåg dina preferenser, till exempel ett språk eller en region, så att inte webbplatsen behöver anpassas på nytt varje gång du besöker den.
  • För att identifiera fel och åtgärda dem.
  • För att analysera hur bra våra webbplatser presterar.

Det viktigaste skälet till att använda kakor är emellertid att göra varje besök på vår webbplats mer bekvämt, mer effektivt och användarvänligt för dig.


Typer av kakor

De flesta av de kakor vi använder är sessionskakor. Sessionskakor lagras endast så länge som du stannar kvar på en webbplats. När du lämnar webbsidan tas kakan bort från din dator. Denna typ av kaka placeras vanligtvis på datorn så snart du anländer till webbplatsen, och används för att identifiera dig som individ när du navigerar så att vi kan se till att de val du gör tillämpas korrekt för dig. En sessionskaka genereras slumpmässigt, och ser ut ungefär så här: A91E999014ECDFDDBB533E9550D2F9D9


Beständiga kakor placeras på din dator och blir kvar där även när du lämnar en webbplats. Vi använder dem för att komma ihåg, till exempel, dina inloggningsuppgifter för webbplatsen om du klickar på ”Kom ihåg mig”, eller eventuella anpassningsinställningar du gör, exempelvis ”Min profil” eller ”Mitt konto”. Du kan när som helst ta bort eller inaktivera denna typ av kaka genom att justera sekretessinställningarna i din webbläsare.


Kakor från första part placeras i din dator eller enhet av din webbläsare när du besöker en webbplats. Denna typ av kaka ställs in av Wiley och används för säkerhetstjänster såsom inloggning och kundvagnar samt för ytterligare funktionella tjänster, exempelvis personliga inställningar.


Kakor från tredje part placeras i din dator av andra webbplatser eller organisationer när du besöker en webbplats. Om du till exempel besöker webbplats A kan organisationerna B och C, som tillhandahåller tjänster för webbplats A och dess användare, placera en kaka i din dator. Denna typ av kaka används oftast för spårning och analys ‒ till exempel för att skicka tillbaka uppgifter till operatören av webbplats A om vilka sidor som besöks mest. Vi kan också använda en tredjepartstjänst för att underlätta leverans av video till din webbläsare, för att hjälpa dig att skriva kommentarer eller delta i diskussioner eller för att hjälpa oss att ge dig rekommendationer när du bläddrar på någon av våra webbplatser. När du navigerar på en Wiley-webbplats kan det hända att du får kakor från tredje part.

Analyskakor ställs in av företag som förser oss med extra spårningsdata så att vi kan förbättra det sätt som våra webbplatser fungerar på samt räkna antal besökare eller mäta populariteten för en viss funktion. Dessa kakor samlar inte in personlig information. De tilldelar ett nummer för att identifiera varje enskild användare, och användarens navigeringsrutt på webbplatsen registreras sedan mot det numret. Dessa analyskakor upphör att gälla i slutet av varje session.


Vissa sociala nätverk och webbplatser för fildelning kan placera kakor eller spårningspixlar på våra webbplatser för att samla in viss anonym information när du besöker vår webbplats. Dessa företag kan använda information som inte är personligt identifierbar under dina besök på våra webbplatser för att kunna visa annonser om varor och tjänster som kan vara av intresse för dig. Om du vill få reda på mer om denna typ av reklammetod besöker du följande webbplats:


Vi använder Google-tekniker för att presentera annonser samt för att följa upp och rapportera om svarsfrekvenser för annonser. Ingen personlig information samlas in eller rapporteras.


Vi tillåter ytterligare tredjepartsföretag att presentera annonser och/eller samla in viss anonym information (t.ex. klickströmsinformation, typ av webbläsare, tid och datum samt ämnen för annonser som klickas på eller rullas över) när du besöker vår webbplats. Dessa företag kan placera och läsa kakor i webbläsarens kakfil på din dator eller enhet, eller använda spårningspixlar och andra tekniker för att samla in information i samband med att annonser visas på denna webbplats. De kan använda sådan anonym information under dina besök på denna webbplats och andra webbplatser för att kunna visa annonser om varor och tjänster som det är mer sannolikt att du är intresserad av. Vanligtvis använder dessa företag en kaka eller spårningspixel från tredje part för att samla in denna information.


Eftersom vi inte kan kontrollera sekretess- och kakpolicyerna för dessa tredjepartswebbplatser behöver du läsa deras policyer om hur de använder kakor. I sekretesspolicyn och policyn för dataskydd för tredjeparts annonsservrar ges även anvisningar för hur du avanmäler dig från intressebaserad reklam. Användningen av dessa tekniker av dessa tredje parter omfattas inte av vår sekretesspolicy. Wiley ansvarar inte för tredje parters sekretesspolicy eller tredje parters användning av personlig information som samlats in av dem, inklusive utan begränsning av partner eller närstående bolag.


Hur avvisar jag kakor eller tar bort dem?

Du kan göra inställningar för kakor, t.ex. radera eller inaktivera kakor, med hjälp av sekretessinställningarna i din webbläsare. Vanligtvis hittar du inställningarna under webbläsarens ”Alternativ” eller ”Inställningar”. I vilken utsträckning du kan göra inställningar för kakor beror på vilken webbläsare du använder. Mer information om detta får du i webbläsarens hjälpfunktion eller på webbplatser som drivs i ditt land.
 

Om du gör ändringar av inställningarna för kakor i din webbläsare, t.ex. att kakor ska raderas eller inaktiveras, kan det innebära att funktionaliteten på webbplatsen och din förmåga att använda vissa funktioner påverkas. Även om du fortfarande kan besöka våra webbplatser är det inte säkert att du har tillgång till allt innehåll på Wileys webbplatser. Dessutom kan det hända att en del av funktionerna inte fungerar på avsett sätt.

Du kan även besöka www.allaboutcookies.org för detaljerad information om kakor och anvisningar för hur du tar bort eller avvisar kakor samt få mer information om kakor i största allmänhet. Information om användning av kakor i mobiltelefon och andra enheter med webbläsare finner du i användarhandboken för enheten. Där finns också anvisningar för hur du avvisar eller raderar sådana kakor.